Skip links

Alcoholtester te koop?

In Frankrijk moet vanaf 1 juli een alcoholtest?in het voertuig aanwezig zijn. Dit geldt dan ook voor buitenlandse voertuigen. Gebruik van de alcoholtest is echter niet verplicht.

Sinds 1 december 2011 is er al de verplichting voor (uitgaans)gelegenheden die alcohol serveren en ?s nachts open zijn om hun klanten alcoholtesten ter beschikking te stellen. Deze maatregel moet het rijden onder invloed terug dringen. Met zo?n test kunnen bestuurders, bij twijfel over hun alcoholgehalte, zelf bepalen of ze wel of niet in staat zijn een voertuig te besturen.

Overigens vindt de ANWB dat alcohol en verkeer niet samengaan!

De test is in Frankrijk o.a. te koop bij drogisterijen, de grotere tankstations en in sommige horecagelegenheden. De test is zeer beperkt verkrijgbaar in de ANWB Winkel.
De Franse politie geeft aan de komende maanden nog niet streng op te treden en het bij een waarschuwing te houden. Vanaf 1 november wordt er wel gehandhaafd. De boete bedraagt 11 euro. Kopers van de test moeten letten op een Europees keurmerk en op het verplichte Franse keurmerk : NF