Skip links

Andorra

Andorra als land beslaat een oppervlakte van 468 km2 en heeft ongeveer 80.000 inwoners.
De grens die Andorra van Frankrijk scheidt, loopt over 56,6 km in noordoostelijke richting, de grens met Spanje aan zuidwestelijke kant is 63,7 km lang. Je rijdt in 2 uur vanaf ons vakantiehuis villa 133 naar Andorra. Vanaf het vakantiepark Chateau Cazaleres is het een prachtige bergroute die richting het belastingvrije Andorra gaat. Mooie vergezichten rondom en zelfs in de zomer kan het vrij koud zijn op de hoge bergtoppen.

De vorm van Andorra doet een beetje denken aan een omgekeerde driehoek. Er stroomt een rivier door elk van de drie grootste valleien en die vormen samen de letter Y. De drie rivieren heten Valira, maar om ze te onderscheiden worden ze elk bij een andere naam genoemd: Valira del Nord, Valira d’Orient en Gran Valira.

Andorra het Vorstendom? ligt in het hart van de Pyreneeen,

Het landschap is heel bergachtig, met 65 toppen die boven 2000 meter uitsteken. De hoogste bergtop is de Pic de Coma Pedrosa (2.942 m). Het laagste punt bevindt zich aan de grens tussen Spanje en Andorra (840 m).

Andorra is een echt paradijs voor skifanaten in de winter en voor wandelaars in de zomer. De natuur is hier prachtig.

Door zijn ligging in een van de hooggelegen streken van de Centrale Pyreneeen heeft het Vorstendom een bergklimaat. De Atlantische Oceaan heeft een sterke invloed op de neerslaghoeveelheden en de Middellandse Zee zorgt voor een heldere atmosfeer. Hier heerst een continentaal klimaat, met koude winters en warme zomers. Temperaturen: 2 C tot 15 C in de winter, ongeveer 15 C in de lente, 25 C tot 35 C in de zomer, 15 C in de herfst.

Andorra la Vella

De Parochie Andorra la Vella ligt zowat in het midden van het Vorstendom, zowel in geografisch opzicht, als wat de verbindingswegen betreft. Andorra la Vella is ook de hoofdstad van het Vorstendom. De stad staat vooral bekend om haar winkelstraat met de tax free winkels, maar enkele minuten buiten de stad bevindt u zich meteen in de vrije natuur. In Andorra la Vella zijn enkele pareltjes van de romaanse kunst te bewonderen, zoals de kerk van Santa Coloma of de brug van Margineda. U kunt ook een bezoekje brengen aan Casa de la Vall, een gebouw van groot historisch belang. Hier zetelt immers de Algemene Raad van de Valleien van Andorra.

Daumazan Sur Arize

Middelandse zee

Carla Bayle

Carcassonne

Restaurant omgeving