Vogelpark Domaine des Oiseaux

Domaine des Oiseaux de Mazeres

Het Vogelpark Domaine des Oiseaux in Mazères is ontstaan doordat men grint nodig had voor de aanleg van de A66 naar Pamiers. Er werden drie grintgaten gegraven, waardoor drie meertjes ontstonden. Dit heeft men aangegrepen om hier een nieuw ecosysteem te ontwikkelen. Vooral voor vogels is dit gebied aantrekkelijk gebleken, zodat in de afgelopen jaren reeds 170 vogelsoorten zijn geteld. Dat waren enerzijds trekkers, anderzijds vogels die dit prachtige gebied als verblijfplaats hebben gekozen, te midden van zich rijk ontwikkelende waterplanten en bloemen. Al met al een mooi Vogelpark Domaine des Oiseaux.

Heel bijzonder is de kolonie ooievaars, gedeeltelijk in een omheinde ruimte. Rond de meertjes zijn wandelpaden aangelegd, in totaal 7 km. Vogelpark Domaine des Oiseaux Chateau cazaleres Villa 133Ook zijn er verschillende “schuilhutten” gemaakt, waar men op zijn gemak de vogels kan bekijken zonder gezien te worden.

Op het terrein van 68 ha. zijn een oude boerderij en schuren in oude stijl gerestaureerd. Hierin zijn oude landbouwwerktuigen en gereedschappen ondergebracht en geeft men uitleg over het vroegere gebruik daarvan. Naast een boomgaard met perziken, abrikozen, frambozen en bessen, is er een wijngaard en een kruiden- en groentetuin. Er zijn paarden en schapen, duiven en kippen: een echte “ferme” (boerderij), waar men in de “Ferme Auberge” een heerlijke maaltijd serveert, veelal bereid met verse producten van de eigen ferme.

Het Vogelpark Domaine des Oiseaux in Mazères is echt een bezoek waard! En als je gaat, vergeet dan vooral niet de verrekijker en het fototoestel mee te nemen.

Vogelpark Domaine des Oiseaux, hoe komen we er?

Route: Via Saverdun naar Mazères.

In Mazères richting Calmont (D35) ± 2 km.

Groene bordjes “Domaine des Oiseaux” volgen.

Tel.: 05 61 69 12 97

Website: http://www.ledomainedesoiseaux.com

Tel.: restaurant/ferme auberge 05 61 60 65 30

Op alle gewenste tijden is een wandeling rond de meertjes mogelijk. De openingstijden van het educatieve gedeelte en het restaurant verschillen per seizoen. Even bellen dus, of op de website kijken.

Vakantie thema's voor je vakantie

Wandelvakantie-villa133

Wandelvakanties in Frankrijk

Golfvakanties in Frankrijk

Wellnessvakantie-Frankrij-villa133

Wellnessvakanties in Frankrijk

Fietsvakanties in Frankrijk

Kindervakanties in Frankrijk

Paardrijvakanties in Frankrijk

Watersportvakanties in Frankrijk

Culinairevakanties in Frankrijk

Culturelevakanties in Frankrijk

Wintersportvakanties in Frankrijk

Gezellige markten vakantie in Frankrijk

 

Onze bezoekers geven ons gemiddeld een 9,0!
Chateau Cazaleres Daumazan sur Arize, 09350
06-53156142 Hours: Ma-Vr 09:00 - 17:00 Price Range: € 650 reservering mogelijk: Mogelijk