Wandelvakanties in Frankrijk, in de Ariege

Wandelvakanties in Frankrijk en niet de hele dag aan het zwembad zitten en af en toe eens wat actiefs doen? Een mooie wandelroute in Frankrijk  lopen door de natuur of een bergwandeling maken door de Pyreneeën in het mooie Frankrijk. Alles kan en mag op Chateau Cazaleres. Ons vakantiehuis Villa 133 is een perfecte plek om heerlijke wandeltochten in Frankrijk te maken via de mooie wandelroutes in de omgeving van het vakantiepark.

Hieronder staan alvast 5 wandeltochten in Frankrijk uit het boekje met wandelroutes.

In het voor- en naseizoen worden er wekelijks wandeltochten in Frankrijk gemaakt door eigenaren waarbij je kunt aansluiten. Deze wandelingen in Frankrijk worden gedaan in de Ariege en de wandeltochten zijn van simpel tot gevorderde wandelaars. Tussendoor wordt er tijdens de wandeltocht geluncht op een leuke plek. Je bent tijdens het lopen van deze wandelroutes in Frankrijk altijd samen met mensen die de omgeving kennen en de wandelingen in Frankrijk al meerder malen hebben gedaan. Heerlijke wandelvakanties in Frankrijk kunnen hiervandaan bewandeld worden.

Dus lekker wandelen in Frankrijk met uitzicht op de Pyreneen dan ben je aan het juiste adres, huur onze villa133 voor geweldige wandelvakanties in Frankrijk in de maanden mei-juni-september en oktober.

Via mooie wandeltochten kun je leuke Franse dorpjes en steden bezoeken en je kunt hier heerlijk verkennend wandelen. Voor de meer ervaren wandelaars zijn er prachtige bergwandel tochten, eventueel begeleid, te bewandelen in de Pyreneeën. Het vakantiepark ligt in een prachtige omgeving, de Ariege, tal van rustieke plekjes zijn er te vinden voor prachtige wandelingen. Nadat je van je wandeltocht bent terug gekomen op het park neem je gewoon een lekkere duik in het zwembad of ga je lekker luieren in de tuin van villa 133 met een glaasje van het een of ander.

Wandelvakanties in Frankrijk, mooie wandeltochten en wandelreizen

Wandelvakanties in Frankrijk-villa133-Cazaleres

Wandelboekje bij de receptie

Door de bank genomen zijn dit eenvoudige gezins wandeltochten in Frankrijk door het heuvellandschap van het gebied tussen de riviertjes d’arize en de Lèze. De wandelpaden en tochten zijn gemarkeerd door gele strepen op bomen en palen. De diverse wandeltochten in Frankrijk zijn door de regionale office du toerismes gebundeld in het boekje “On se balade en Arize / Lèze” Het wandelboekje is te verkrijgen bij office du toerisme du Mas d’Azil , bij office du toerisme du Carla Bayle of natuurlijk bij de receptie van Château Cazalères.

Op een uurtje autorijden van het vakantiepark heb je het Nationaal park de Pyreneeën. Het is hier een waar paradijs voor de actieve wandelaar met uitgestrekte wandeltochten en wandelroutes.. Op je wandeling ontdek je hier heilzame bronnen, de mooiste watervallen die met kletterend geweld neerkomen aan de voet van de bergen en de mooiste ongerepte landschappen, echt een prachtige wandeling. De meeste wandelroutes zijn goed bewegwijzerd en er zijn ook een aantal internationaal bekende wandelroutes zoals de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela en de befaamde GR-10.

Wandelvakanties in Frankrijk, de GR-10

Deze befaamde wandeltocht gaat over de Pyreneeën en doorkruist van oost naar west de hele bergketen van de Pyreneeën. Van de Atlantische kust tot aan de Middellandse zee loopt dit wandelpad van 950 kilometer. De wandeling is door middel van wit-rode markeringen goed aangegeven. Wanneer je wandelvakanties in Frankrijk wilt dan ben je hier aan het goede adres.

Lees ook over ons vakantiehuis, Villa 133 en vakantiepark Chateau Cazaleres:

Overige wandeltochten rondom het Franse vakantiepark

Cirque de Cagateille bergwandeling     Etang du Comte wandeltocht       Daumazan-Lassere wandeling
Wandelvakanties in Frankrijk Wandelvakanties in Frankrijk Wandelvakanties in Frankrijk
             Cirque de Cagateille              Etang du Comte               Daumazan-Lassere

Daumazan-Campagne               dorpswandeling

Daumazan-La Baccara wandeling
Wandelvakanties in Frankrijk Wandelvakanties in Frankrijk
            Daumazan-Campagne               Daumazan-La Baccara
Wat hebben wij genoten van de omgeving. Vele bergwandelingen in de prachtige natuur maken het vakantieplaatje compleet.

Vakantie thema's voor je vakantie

Wandelvakantie-villa133

Wandelvakanties in Frankrijk

Golfvakanties in Frankrijk

Wellnessvakantie-Frankrij-villa133

Wellnessvakanties in Frankrijk

Fietsvakanties in Frankrijk

Kindervakanties in Frankrijk

Paardrijvakanties in Frankrijk

Watersportvakanties in Frankrijk

Culinairevakanties in Frankrijk

Culturelevakanties in Frankrijk

Wintersportvakanties in Frankrijk

Gezellige markten vakantie in Frankrijk

 

 

Onze bezoekers geven ons gemiddeld een 9,0!
Chateau Cazaleres Daumazan sur Arize, 09350
06-53156142 Hours: Ma-Vr 09:00 - 17:00 Price Range: € 650 reservering mogelijk: Mogelijk