Wandeling Cirque de Cagateille

Wandeling Cirque de Cagateille chateau cazaleres villa 133Een prachtige wandeling die goed te doen is naar de watervallen van de Cirque de Cagateille. Op 1,5 uur afstand van onze villa 133 ligt het beginpunt van deze wandeling maar voordat u hier aankomt voert de tocht langs schilderachtige dorpjes en prachtige vergezichten.

Via Mas d’ Azil gaat de tocht naar St. Girons van daaruit volgt u de route richting Seix en Ustou en van daaruit richting Stillon. Je komt prachtige dingen tegen wat te denken aan straatjes waar je bijna niet doorheen kunt zo smal zijn ze of dorpjes waar je niet kunt geloven dat er nog mensen wonen. En wanneer je dan denkt dat je het einde van de wereld hebt ontdekt dan ben je op een parkeerplaats aanbeland van waaruit de wandeling kan gaan beginnen.

In een half uur tot 45 minuten ben je in het dal aangekomen waar je de besneeuwde bergtoppen kunt zien liggen en van die hoogte de diverse watervallen naar beneden ziet vallen. Uitkomend in een kolkende rivier die van de berg naar beneden dondert. Een bijna spirituele plek met zoveel natuurschoon, je wordt er stil van, in ieder geval wij wel.

Tijdens de wandeling kom je watervallen aan waar je doorheen kunt gaan of in een geval erover heen via een bruggetje. Een paar goede bergschoenen zijn aanbevolen en een rugzak met versnaperingen is altijd goed wanneer je uiteindelijk op de plek van bestemming bent aangekomen. Ik zelf heb ook nog de bergen en de natuur getekend, niet dat ik creatief ben maar je wordt er wel door uitgenodigd.

Wandeling Cirque de Cagateille de wandelroute:

Daumazan -D 74- Montbrun-B. – Mérigon – D 627- Montardit – St.-Girons -D 603- Eycheil – Lacourt -D 17- St.-Servin – Soeix – Vic – Oust – Seix – Pont-de-la-Taule -D 8- le Trein -D 38- St.-Lizier – Estillor- Bourdax – Moussures – cirque-de-Cagateille (het laatste stuk weg is zeer slecht) Aan het eind van de weg parkeren en vandaar te voet, links omhoog, verder naar: Cirque de Cagateille

 

Lees ook over ons vakantiehuis, Villa 133 en vakantiepark Chateau Cazaleres:

Overige wandeltochten rondom het Franse vakantiepark

Cirque de Cagateille bergwandeling Etang du Comte wandeltocht Daumazan-Lassere wandeling
cirque4 etang du comte wandeling-villa133 wandeling-Daumazan-Lassere-villa133-Chateau cazaleres-14
Cirque de Cagateille Etang du Comte Daumazan-Lassere

Daumazan-Campagne dorpswandeling

Daumazan-La Baccara wandeling
wandeling-Daumazan-Campagne-villa133-Chateau Cazaleres-2 grote wandeling-Daumazan-La Barraca-villa133-Chateau Cazaleres-3
Daumazan-Campagne Daumazan-La Baccara
Wat hebben wij genoten van de omgeving. Vele bergwandelingen in de prachtige natuur maken het vakantieplaatje compleet.

 

Vakantie thema's voor je vakantie

Wandelvakantie-villa133

Wandelvakanties in Frankrijk

Golfvakanties in Frankrijk

Wellnessvakantie-Frankrij-villa133

Wellnessvakanties in Frankrijk

Fietsvakanties in Frankrijk

Kindervakanties in Frankrijk

Paardrijvakanties in Frankrijk

Watersportvakanties in Frankrijk

Culinairevakanties in Frankrijk

Culturelevakanties in Frankrijk

Wintersportvakanties in Frankrijk

Gezellige markten vakantie in Frankrijk

Onze bezoekers geven ons gemiddeld een 9,0!
Chateau Cazaleres Daumazan sur Arize, 09350
06-53156142 Hours: Ma-Vr 09:00 - 17:00 Price Range: € 650 reservering mogelijk: Mogelijk