Wintersportvakanties in Frankrijk Chateau Cazaleres

Wintersportvakanties in Frankrijk zijn normaal in de Alpen maar natuurlijk ook in de omgeving van Toulouse. Normaal is deze omgeving niet het doel van een wintersportvakantie in Frankrijk maar er liggen diverse mooie skigebieden in de Pyreneeën waar je heerlijk kunt skiën en geweldige wintersportvakanties in Frankrijk kunt hebben. In Ax-Bonascre hoog boven Ax les Thermes kun je vanaf de kerstvakantie tot en met het voorjaar prima skieen. Tussen de 1400 en 2400 meter liggen de verschillende pistes.Maar ook bij Guzet Neige kun je wintersportvakanties in Frankrijk houden.

Wintersportvakanties in Frankrijk met Skiën en snowboarden bij Ax Bonascre

Op ongeveer een uur rijden van ons vakantiehuis villa 133 in Daumazan ligt het skigebied van Ax-les-Thermes. Tussen 1.400 en 2.400 meter ligt Ax-les-Thermes in het hart van het gebied; 75 km piste wordt aan skiërs van alle niveaus aangeboden.

In een gebied van 30 bij 30 kilometer staan de pistes in verbinding met 16 skiliften. (1 skilift met cabines, 5 stoeltjesliften en 11 téléskis). Hier is men verzekerd van sneeuw dankzij de 40 sneeuwkanonnen. Elk gebied heeft zijn eigen bijzonderheden, die samenhangen met de hoogte en de moeilijkheidsgraad van de afdaling.

Daarom biedt het station van Ax voor elk wat wils. Van de beginnende skiër tot de sportievelingen of de gepassioneerden, vanuit Ax zijn 3 sneeuwgebieden bereikbaar. De ene keer wil je naar de vriendelijke hellingen van Bonascre, dan weer naar de pieken van Saquet of verlang je naar de woeste natuur van Campels.

Voordat je gaat kun je hier de sneeuwcondities in de gaten houden tevens kun je de tarieven zien van de skipassen.

Aan de rechterzijde kun je de route zien vanuit Chateau Cazaleres naar Ax-Bonascre

Wintersportvakanties in Frankrijk met Skiën en snowboarden bij Guzet Neige

Op ongeveer een 1,5 rijden van Daumazan ligt het skigebied van Guzet Neige. Tussen 1.400 en 2.100 meter ligt het ski gebied ; Diverse moeilijkheidsgraden wordt aan skiërs aangeboden.

Er zijn 40 kilometer skipistes, 7 groene pistes, 9 blauwe, 9 rode en 6 zwarte skipistes.

Er is tevens een cross country ski gebied en een kinderpark, daarnaast zijn er restaurants , busverbindingen, winkels en bars.

Wanneer je een overzicht wilt hebben van het skigebied van Guzet Neige dan is er een interactieve kaart van het gebied. Lees hier wanneer je wilt weten wat de kosten zijn van skipassen in Guzet Neige. Hiernaast zie je de route van villa 133 naar Guzet Neige.

 

 

Lees ook over ons vakantiehuis, Villa 133 en vakantiepark Chateau Cazaleres:

 

Vakantie thema's voor je vakantie

Wandelvakantie-villa133

Wandelvakanties in Frankrijk

Golfvakanties in Frankrijk

Wellnessvakantie-Frankrij-villa133

Wellnessvakanties in Frankrijk

Fietsvakanties in Frankrijk

Kindervakanties in Frankrijk

Paardrijvakanties in Frankrijk

Watersportvakanties in Frankrijk

Culinairevakanties in Frankrijk

Culturelevakanties in Frankrijk

Wintersportvakanties in Frankrijk

Gezellige markten vakantie in Frankrijk

Onze bezoekers geven ons gemiddeld een 9,0!
Chateau Cazaleres Daumazan sur Arize, 09350
06-53156142 Hours: Ma-Vr 09:00 - 17:00 Price Range: € 650 reservering mogelijk: Mogelijk