Skip links
Wijn proeven-villa133-Chateau Cazaleres

Wijn proeven in Zuid Frankrijk

Wijn proeven in Zuid Frankrijk om precies te zijn in de Ariege. Een gebied ten zuiden van Toulouse ingeklemd tussen de Middellandse Zee en de Pyreneen. Het gebied is niet echt een bekend wijngebied maar je kunt er wel heerlijke wijnen kopen en proeven. Proef met ons mee!

Wijn proeven in Zuid Frankrijk, Chateau Cazaleres

Vlakbij ons vakantie villa 133 op Chateau Cazaleres ligt Carla Bayle een liefelijk artistiek vestingdorpje gebouwd boven op een heuvel. Prachtige vergezichten heb je op elke straathoek en het is een bezoek zeker waar. ?Maar we hadden het over wijn proeven in zuid frankrijk toch?wijn proeven in zuid frankrijk

Ons eerste adres is bij een Zwitser die al geruime tijd woont en werkt in de Ariege, Martin Plattner van “Les Vignobles de Larthet”??hier kun je heerlijke wijnen proeven in een echt Franse (lees primitieve) manier van leven. De wijnen smaken er zeker niet minder om;)

Ons tweede adres is de bekende plaats Limoux waar onder andere de Blanquette de Limoux vandaan komen. Heerlijke wijnen kun je in deze stad gaan proeven bij veel wijnhuizen en Chateau’s die hier gevestigd zijn. Mousserende blanquettes, heerlijke witte of rode wijnen en natuurlijk een stukje Foie Gras om het geheel perfect te maken.

Ons derde adres is ons favoriete restaurant in Daumazan zelf, La Tomate du Jardin waar de eigenaar prachtige wijnen heeft in het assortiment en het elke keer weer een verrassing is wat hij inschenkt bij de prachtige gerechten die het restaurant?serveert.

Ons vierde adres om wijn te proeven is bij “Chez Karin” in het centrum van Daumazan, waar je onder het genot van simpele maar kwalitatieve goede maaltijden en tapas heerlijke wijnen kunt proeven die Karin zelf heeft uitgezocht. Trouwens de Belgische bieren die zij ook serveert mogen er ook zijn!