Gezellige Markten vakantie in Frankrijk

Gezellige markten vakantie in Frankrijk een heerlijk tijdverdrijf voor een vakantie. In Frankrijk kent men twee soorten markten de weekmarkt (marche hebdomadaire) en de jaarmarkt (de foire). Vroeger waren er in de Ariege naast 25 markten nog eens 560 jaarmarkten. In sommige plaatsen o.a. Foix, Pamiers en Saint-Girons waren er elke 14 dagen wel grote markten die er werden georganiseerd. Gewoonlijk werden de markten langs de oude handelsroutes georganiseerd, je kon dan gelijk je last- en trekdieren verzorgen. Gewoonlijk waren er twee grote jaarmarkten in een plaats, een in het voorjaar en een in het najaar. Deze vielen meestal samen met het wegbrengen en ophalen van het vee uit de bergen. Al met al vele gezellige markten voor een geweldige gezellige markten vakantie in Frankrijk.

Vroeger een ontmoetingspunt voor de locale bevolking die van vee tot aan gereedschappen konden verhandelen tegenwoordig is het veelal de dagelijkse boodschappen die op de markt worden gedaan met aan aantal regionale producten. Persoonlijk vindt ik de zaterdagmorgen markt in St-Girons een publiekstrekker, vele hippies en alternatievelingen die samen met de locale boertjes producten verkopen. Het is bonte mengeling van mens en dier en een aardigheid om te zien. Kaas kopen bij Nederlandse kaasboer (Hubert ofwel Huib) die naar Frankrijk is geëmigreerd en medailles heeft gewonnen met z’n biologische kaas of vers uit het handje een paar oesters opslurpen het is allemaal mogelijk op de markt.

Gezellige markten vakantie in Frankrijk met de kaasboerGezellige markten vakantie in Frankrijk met olijven

 

 

 

 

 

 

 

 

veel plezier met het ontdekken van de meest gezellige markten vakanties in Frankrijk!

 

Maandag Foix 1e, 3e en 5e maandag  
Saint-Girons 2e en 4e maandagochtend
Mirepoix elke maandagochtend
Dinsdag Montesquieu-Volvestre elke dinsdagochtend
Pamiers elke dinsdagochtend
Woensdag Le Fossat 3e en 5e woensdagochtend
Le Mas d’Azil 2e en 4e woensdagochtend
Lezat-sur-Leze 2e woensdagochtend
Mirepoix elke donderdagmorgen
Donderdag Pamiers elke donderdagochtend
Carbonne elke donderdagochtend
Vrijdag Daumazan-sur-arize 1e vrijdagochtend  
Foix elke vrijdag
Zaterdag Saint-Girons elke zaterdagochtend
Pamiers elke zaterdagochtend
Cazeres-sur-Garonne elke zaterdagochtend
Lezat-sur-Leze elke zaterdagochtend
Zondag Carla-Bayle 1e en 3e zondagochtend
Toulouse elke zondagochtend
Le Mas d’Azil 2e en 4e zondagochtend

Lees ook over ons vakantiehuis, Villa 133 en vakantiepark Chateau Cazaleres:

 

Vakantie thema's voor een heerlijke vakantie

Alles voor een fijne vakantie, wandelen, golfen, historische-of cultuurzaken bekijken. Actieve- of luiervakanties alles kan, het is hoe je het zelf wilt invullen. Wij willen graag dat je een vakantie hebt waarover je lang kunt napraten.
lees meer >
Wandelvakantie-villa133

Wandelvakanties in Frankrijk

Ons vakantiehuis op het villapark is een perfecte uitvalsbasis voor wandelvakanties in de nabije omgeving of voor wandelroutes wat verder weg van het vakantiepark.
lees meer >

Golfvakanties in Frankrijk

Verschillende golf banen liggen in de buurt van het villa vakantiepark. Ook hier is villa 133 een prima uitvalsbasis. Geniet van jouw drive en sla een hole in one!
lees meer >
Wellnessvakantie-Frankrij-villa133

Wellnessvakanties in Frankrijk

Even op vakantie heerlijk ontspannen met een massage. Even lekker wegdromen van alle dagelijkse dingen van de dag. U kunt de thermen bezoeken in Ax les Thermes of in Aulus les Bains.
lees meer >

Fietsvakanties in Frankrijk

Ontdek de prachtige fietsroutes in de omgeving van het vakantiepark. Maak fietstochten langs culturele plaatsen, natuur of cols van de Tour de France
lees meer >

Kindervakanties

Gezellig op vakantie met je kinderen. Dolle pret voor alle leeftijden. Het kinderanimatie team zorgt elk jaar weer voor veel entertainment op het mooie vakantiepark
lees meer >

Paardrijvakanties in Frankrijk

Paardrijden in de omgeving van het mooie vakantiepark. Bij de receptie kun je navragen welke tochten er te maken zijn op de rug van het paard. Paardrijtochten door de heuvels of zelfs de bergen is mogelijk.
lees meer >

Watersportvakanties in Frankrijk

Water skiën, jetskiën, kano varen, raften alles kan in de directe nabijheid van het luxe bungalowpark. Voor de sportieve waterratten is de omgeving een pracht uitdaging
lees meer >

Culinairevakanties in Frankrijk

Wie kent Frankrijk niet van de culinaire hoogstandjes. Ook op het vakantiepark kun je heerlijk eten in het restaurant van Chateau Cazaleres. Maar ook in de omgeving vindt je goede restaurants van Oosterse tot aan Pizza en natuurlijk de Franse originele keuken..
lees meer >

Culturelevakanties in Frankrijk

Kunstenaarsdorpje, Carla-Bayle, de processie volgen in Lourdes, de rode stad Toulouse bekijken. Teveel om op te noemen, je kunt elke dag iets bezoeken en je zeker niet vervelen.
lees meer >

Wintersportvakanties in Frankrijk

Hoewel het vakantiepark niet een echte wintersport bestemming is kun je er wel vanaf de Kerst tot en met de krokus lekker skiën. In de Pyreneeën kun je bij Ax-Bonascre heerlijk skitochten maken.
lees meer >

Gezellige markten vakantie in Frankrijk

In Frankrijk kent men twee soorten markten de weekmarkt (marche hebdomadaire) en de jaarmarkt (de foire). Vroeger waren er in de Ariege naast 25 markten nog eens 560 jaarmarkten
lees meer >
Onze bezoekers geven ons gemiddeld een 9,0!
Chateau Cazaleres Daumazan sur Arize, 09350
06-53156142 Hours: Ma-Vr 09:00 - 17:00 Price Range: € 650 reservering mogelijk: Mogelijk