Skip links

Omgeving Chateau Cazaleres

Bezienswaardigheden zijn er in de omgeving genoeg bij Villapark Chateau Cazaleres wat ligt in de Ariege, Zuid-Frankrijk. De omgeving is prachtig, ongerept en zonnig. De schitterende natuur biedt veel mogelijkheden voor sport en de streek kent vele culturele bezienswaardigheden. Met 2000 zonuren per jaar kan de Ariege zich meten met de Middellandse Zeekust maar wel een stuk interessanter voor uw vakantiebudget.

Omgeving Ariege, Zuid Frankrijk ideaal voor buitensport

In de omgeving van de Ariege valt het voorjaar vroeg en dit jaargetijde is bij trekkers en wandelaars geliefd. Terwijl er nog sneeuw ligt op de toppen van de Pyreneeen komt het koren al boven op de heuvels van Gascogne en krijgen de boomgaarden van de Tarn et Garonne violetroze tinten een uniek gebied! De temperaturen in de omgeving van de Ariege zijn erg aangenaam:
  • Tussen begin april en eind juni liggen de maximum temperaturen tussen 16 en 24 graden.
  • In juli en augustus is het overheersend zonnig en warm met temperaturen tot 26/28 graden.
  • De nazomer is zacht met maximum temperaturen van 21 tot 25 graden.
  • In oktober blijven de temperaturen bijzonder zacht, met gemiddelden van 16 tot 19 graden.
Kortom: een ideaal klimaat om buiten te genieten van al het moois dat de Ariege in Frankrijk te bieden heeft, ongeacht het jaargetijde. Een prachtig omgeving met mooie bezienswaardigheden.

Ariege en omgeving: het Toscane van Frankrijk

De omgeving van de Ariege is een prachtig gebied. Met besneeuwde bergtoppen in de verte en vergezichten vanaf heuvels en bergen noemt men de Ariege ook wel het Toscane van Frankrijk. In de prachtige omgeving is ook genoeg te doen en zijn er veel bezienswaardigheden. Zo zijn er volop mogelijkheden tot dagtrips: Zelfs in de wintertijd is de Ariege in Zuid Frankrijk een mooie omgeving waar skiers en wandelaars aan hun trekken komen, bijvoorbeeld op een luxe en rustige piste vol uitdagingen bij Ax les Thermes

Stedentrips en culturele bezienswaardigheden in de omgeving van Ariege, Zuid Frankrijk

De omgeving van de Ariege biedt volop mogelijkheden tot het maken van stedentrips en kent vele culturele bezienswaardigheden. Zo kunt u bijvoorbeeld in de rustieke dorpjes rond vakantiepark Chateau Cazaleres oude markten bezoeken. Verder kunt u het Middeleeuwse kasteel van Foix bezichtigen. Stedenliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Toulouse, de rode stad en ook Carcassonne en Mirepoix zijn prachtige steden waar u het Franse leven van weleer kunt opsnuiven. Natuurlijk kunt u ook een bezoek brengen aan het bedevaartsoord Lourdes. Met 4 uur rijden behoort zelfs een bezoek aan de stad Barcelona, met vele culturele bezienswaardigheden, tot de mogelijkheden.

Daumazan Sur Arize

Middelandse zee

Carla Bayle

Carcassonne

Restaurant omgeving