Skip links

Watersportvakanties in Frankrijk

Watersportvakanties in Frankrijk zijn ook in de buurt van het vakantiepark te vinden. Je kunt op diverse plekken instappen om met een opblaasbaar vlot of raft de rivier af te zakken voor het bekende raften wat een onderdeel is voor een heftige maar ook zo gezellige watersportvakantie in Frankrijk., Watersportvakanties in Frankrijk en dan met name in de ruige natuur dat ervaar je in de Ariege. Indien je samen met je gezin een avontuurlijke rafting tocht wilt maken dan kun je bij de receptie diverse brochures inzien om je wegwijs te maken. Alle deelnemers worden ontvangen door een ervaren gids die goed gebrevetteerd is in allerlei watersporten.

Watersportvakanties op een warme zomerdag lekker raften.

Je wordt met een zwemvest en helm uitgerust en je krijgt een wetsuit aan ter bescherming, dus aan? veiligheid wordt gedacht. Nadat iedereen is aangekleed en dat valt niet mee in zo’n strak pakje kan ik je zeggen,wordt je met een busje weggebracht naar het startpunt, dit ligt natuurlijk altijd stroom opwaarts. Nog even meehelpen om de rafts van de aanhangwagen in het water te krijgen en klaar zijn we. Van daaruit ga je met de nodige gilpartijen en lachsalvo’s stroom afwaarts naar het eindpunt. Onderweg is er genoeg tijd om elkaar nat te spatten of zelf van het raft af te duwen. Waterpret kan natuurlijk niet droog blijven, een perfecte en actieve watersportvakantie in Frankrijk. Zo’n tocht duurt gemiddeld 1.5 uur en ik moet zeggen dat de tijd voorbij vliegt, zeker op een warme zomerdag. Afhankelijk van de waterstand in de rivier zijn er meer of minder watervalletjes en stroomversnellingen waar je doorheen vaart. Aan het einde van de tocht is er gelegenheid om nog lekker te drijven in het frisse bergwater.

Watersportvakanties in Frankrijk vlakbij het vakantiepark

Op warme dagen verkoeling zoeken en toch actief zijn.Watersportvakantie-Frankrijk-villa133 Op diverse plekken in de buurt van het park kun je verschillende soorten van watersporten beoefenen. In Saverdun en Foix kun je met groepjes raften of kanoen, een hele belevenis zeker wanneer er hoog water is in de rivieren. Het overwinnen van watervallen en stroomversnellingen is elke keer weer een spannende maar leuke gebeurtenis. Wanneer je richting Ax les Thermes rijdt zie je op de snelweg net na Foix aan de linkerkant een Basse Nautique waar je kunt kneeboarden, waterskien etc. Het is een natuurlijk meer met fris maar schoon water. Er zijn diverse watersporten te doen en voor de afwisseling van de vakantie is het heerlijk om hier een dagje door te brengen. Er is ook een restaurant waar je kunt lunchen en een kopje koffie kunt drinken. Bij lekker weer kun je op het terras zitten met uitzicht over het meer en strand. Op het speelstrand aan de rand van het meer kun je volleyballen en lekker spelen in het zand.Bij een warme dag in de zomer is het hier heerlijk genieten en….het is weer eens wat anders dan aan het zwembad liggen. Tevens zijn er diverse meertjes en riviertjes te vinden waar je kunt badderen of lekker kunt klimmen en klauteren op de rotsen.